Gode råd til lækre sprøde pizzaer i din Cozze pizzaovn

Forberedelse og tilberedning er vigtige elementer når du skal lave lækre sprøde pizzaer i din Cozze Pizzaovn. Opskriften på en lækker sprød pizzadej og god varme i pizzaovnen og en gennem varmet pizzasten er de vigtigst faktorer for et vellykket resultat. 

Opskrift - Pizzadej

Ingredienser:

  • 700 gram Tipo00-mel
  • 4 dl vand
  • 4 gram gær
  • 20 gram salt
  • 1/2 tsk sukker
  • 30 gram olivenolie

Fremgangsmåde:

ÆLTNING AF DEJEN:
Dejen kan forberedes enten i røremaskine eller ved håndkraft.

Bland det meste af vandet (3,5 dl) med salt og rør det sammen indtil saltet er opløst. Tilsæt sukker og gær og opløs det i vandet. Hurtigt herefter tilsættes alt mel. Rør mel sammen med væsken og tilsæt herefter olien. Når det er samlet til en fast kugle tilsættes den sidste del af vandet lidt efter lidt. ælt dejen i ca. 10 minutter eller indtil den virker elastisk. 

Dejen kan med fordel æltes til sidst på bordet i en smule mel. 

HÆVNING:
Dejen skal nu hæve. Smør en lufttæt beholder med olie og læg dejen deri. Stil beholderen i køleskabet og lad dejen hæve i minimum 9 timer. Efter hævning deles dejen i 4 kugler og de lægges tilbage i beholderen eller i flere små beholdere.

FORMNING AF DEJEN:
Når pizzaen skal formes, hældes lidt Semola/ Durum mel på bordet og læg dejkuglen derpå. Tryk derefter pizzaen i cirkelform ved hjælp af dine hænder. Dejen er så elastisk, at du både kan strække den med hænderne på bordet eller tage den op og trække den i luften ved at bevæge den rundt i cirkler over dine hænder.

Når pizzaen er ca. 26 cm i diameter løfter du dejen fra melet og børster melet væk fra bordpladen. Læg nu dejen på din Cozze Pizzaspade og stræk den de sidste 4 cm. Nu er pizzaen klar til tomatsauce, ost og det fyld du ønsker.

Skab læ for din Cozze Pizzaovn så du opnår høj temperatur

Forberedelse og opvarmning af pizzaovnen

For at opnå det bedste resultat er det vigtigt, at din pizzaovn og pizzasten er godt gennem varmet. Det opnår du bedst ved at stille Cozze pizzaovnen et sted hvor der er læ eller ved at skabe læ for ovnen.

Pizzaovnen tændes på fuld varme i ca. 30 minutter.

Når Pizzaovnen er varm skubbes pizzaen ved hjælp af Pizzaspaden så langt ind i ovnen som muligt, uden at den rører ved bagvæggen. Pizzaovnen skrues ned på lavt niveau imens pizzaen er i ovnen. Pizzaspaden tages væk under pizzaen men bruges efterfølgende til at dreje pizzaen 45 grader ca. hvert halve minut. Når der er gået ca. 2 minutter er pizzaen klar til servering.

For at opnå en sprød bund er det vigtigt, at Pizzastenen holdes tilstrækkeligt varm. Pizzaovnen sættes derfor på fuld varme imellem bagning af flere pizzaer. 

Bloggeren Lønnebo.dk har anmeldt Cozzeovnen og sammenlignet den med Oonis pizzaovn. Se hans videoanmeldelse.

Fra Lønnebos videoanmeldelse:

"Min ærlige mening om Cozze pizzaovnen:

1. Pizzaovnen fra Cozze kan sagtens finde ud af at lave en sprød bund med mærker, hvis man sørger for, at pizzastenen er varm nok (ovnen kan skrues op til 400 grader). Laver man mange pizzaer lige i streg, bør man lade stenen få lidt varme mellem pizzaerne, da kvaliteten af stenen ikke kan det samme som eksempelvis et bagestål.

2. Cozze pizzaovnen har et fedt design - nogle vil endda sige, at den er pænere end Ooni's modeller :O

3. Pizzaovnen tager 15-20 minutter om at blive varm nok (selvfølgelig kan man lave pizzaerne før, men det er den tid jeg bruger, før at stenen har en høj nok temperatur). Ta' gerne et kig på de mange Ooni reviews, og se om ikke de kan give dig en ærlig tilbagemelding om, hvor lang tid det rent faktisk tager for deres pizzaovne med kul, at blive varme... evigheder.. så bliver man lækkersulten og har en dej klar, så er en pizzaovn med gas helt klart at foretrække (i hvert fald herhjemme).

4. Pizzastenen er nem at tage ud og gøre rent. Er det en udendørs pizzaovn? Jeg er i tvivl om hvad definitionen af en udendørs pizzaovn er - men pizzaovnen fra Cozze skal naturligvis bruges udenfor lige som så mange andre pizzaovne.

#Cozzepizzaovn #CozzevsOoni #pizzaovnudendørs #CoozevsOoniKaru #OonivsCozze #Cozzepizzaovntest #Cozzepizza #Pizzaovngas #PizzaovnCozze #pizzaovntest #pizzaovngascozze #Cozzepizzaoven #Cozzepizzaovnreview #Cozzepizzareview #Cozzepizzaovnbatteri #Cozzepizzaovnxlbyg #CozzepizzaovnvsOoni #Pizzaovntest2021