Vi ved godt, at en tur i boblebad om vinteren er lige så behageligt, om ikke bedre, på en kold og stjerneklar aften. Så hvis du ønsker at bruge dit boblebad om vinteren, skal du altid sørge for, at det er isoleret enten på en hævet platform i et beskyttet eller overdækket område. Alt du skal gøre er at kontrollere omgivelsestemperaturen regelmæssigt for at sikre, at den ikke falder under 4◦c.

Hvis din Lay-Z spa overlades helt til sig selv i vinterhalvåret, kan vandet fryse inde i pumpen og forårsage uoprettelig pumpesvigt.

Følg nedenstående trin for at sikre, at din Lay-Z spa opbevares optimalt, så når du tager den frem næste forår, vil den funktionsmæssigt være så godt som ny!

 

Afkobling af filterpumpe

Før du vinterklargør din Lay-Z spa, er det første, du skal gøre at afbryde filterpumpen. Du skal blot slukke for den og tage ledningen ud af stikket. Herefter kan du fjerne slangerne fra filterpumpen og fjerne filterhuset med filterpatronen fra spa-lineren. Skyl filtreringspumpen med en haveslange og tør den grundigt med en absorberende klud. Du skal også fjerne filterpatronen, mens spaen opbevares, da det ellers kan forårsage permanent skade.Tømning af din Lay-Z spa

Når filterpumpen er blevet afbrudt, er næste trin at dræne din Lay-Z spa for vand. Din spa har en ventil, så du kan tilslutte en slange til hurtigt og nemt afløb. Den bør også have en adapter til at skrue slangen fast på ventilen og frigøre strømmen af ​​vand.

Kemisk behandlet vand kan dræbe blomster og misfarve græs, så du bør føre slangen hen til et egnet drænområde. Hvis du ikke har afløbsventilen eller adapteren til at skrue slangen på plads, så findes reservedele på Bestway’s hjemmeside her:

www.bestway-europe.eu/en

Nedpankning af din Lay-Z spa

Når Lay-Z spaen er helt drænet, er alt du skal gøre at tømme din Lay-Z spa for luft. Sørg for at alle beslag og armaturer, herunder ventiler og koblinger på spaen, er fjernet fra linerne. Sørg for at holde delene sammen, så de ikke forsvinder; det er en god ide at holde mindre dele i en mærket boks, pose eller taske.Rengøring af din Lay-Z spa

Det næste trin er at rengøre og tørre din liner. Meldug trives i fugtige forhold, og du ønsker nok ikke at pakke din spa ud næste forår for at se det dækket af mug.

For at forhindre dette skal du blande noget mildt vaskemiddel med lidt varmt vand og bløde en ren klud op i opløsningen. Tør nu den indre del af foringen, inden du opsuger fugt med en absorberende klud. Pas på du ikke får rengøringsmidlerne på tøjet. Det samme gælder sko, uanset om det er sko fra Neo Noir eller et andet mærke, så er det vigtigt du passer på når du hælder i.

Fold den flade liner ud så den afslører et afsnit af ydervæggene og en del af bunden. Rengør og tør områderne, inden der foldes mere ud og gentag processen. Fordi bunden har vendt nedad i mørket hele sæsonen kan der være behov for at rengøring er ekstra nødvendig her.Beskyttelse af din Lay-Z spa mod fugt under opbevaring

Du vil sikkert opbevare din Lay-Z spa i en garage eller i et skur, så det er gemt af vejen i løbet af vinteren. Hvis det er tilfældet, er det sandsynligt, at temperaturen her bliver kold og lidt fugtig. Hvis din spa ikke er gennemtørret, når den skal opbevares, kan den blive den perfekte yngleplads for skimmel og meldug.

En metode, som nogle bruger til at sikre, at deres spa er gennemtørret, før den sættes i opbevaring, er talkumpulver. Talkumpulver forhindrer spaen i at klistre sammen, når den opbevares og absorberer resterende fugt.Sådan opbevarer du din Lay-Z spa

Hvis du ikke har beholdt den originale papkasse, som din Lay-Z spa kom i, er det bedst at gemme den pakket ind i en presenning i vintermånederne. Selvom den er stramt foldet, er spaen en vanskelig størrelse, form og vægt at bære, så du kan få behov for en trillebør til at transportere den til dit skur eller garage.

Endelig kan opbevaring på en træpalle i din garage eller i dit skur virke som en barriere fra gulvet og beskytter spaen mod udslip, oversvømmelser eller mus, der forsøger at finde vej ind i den. Presenningen skal være så lufttæt som muligt omkring spaen.

Husk, at din Lay-Z spa ikke må anvendes ved temperaturer under 4 grader celcius, selvom du opbevarer din Lay-Z spa som anvist. 

Vi håber, at du finder vores vejledning hjælpsom, og tager du alle disse forholdsregler, vil din Lay Z-spa holde længere og spare dig for tidsbesvær, når du tager den frem næste forår! Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Bestway After Sales teamet i Danmark - de hjælper gerne, teknisk som praktisk:

Tlf.nr.: 69 91 15 76
E-mail: denmark@bestway-service.com